preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski

Login
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara se portal www.upisi.hr

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2010.

Ukupno: 78612
Ovaj mjesec: 256
Ovaj tjedan: 63
Danas: 6
Pilot projekt e-Škole

Prognoza

Kad zvono zvoni

Dabar 2017

vijesti
Novogodišnja čestitka
Marko Jagar Nikola Jagar / datum: 15. 1. 2019. 14:03

Sretnu Novu godinu žele vam webmajstori! smiley


[OPŠIRNIJE]FOLKLORNE SKUPINE ŠKOLE U POSJETU MOLVAMA
Marko Jagar / datum: 19. 12. 2018. 23:42

Učenici Etnomuzikološke skupine, malog i velikog folklora sa svojom voditeljicom Sanjom Kovačić posjetili su Molve. Želja mi je i cilj učenicima od malena usaditi ljubav prema tradiciji i kulturnoj baštini svoga zavičaja. Sam ulazak u Molve sve posjetitelje impresionira svojom veličinom prekrasna podravska katedrala, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo.  Prvo odredište nam je bila Osnovna škola u kojoj smo razgledali novu knjižnicu, multimedijalnu dvoranu te kabinet prirode, biologije i kemije uz pomoć tajnice škole gđe Katice Crnjak. Ljubazno nas je provela holom škole kojega krasi velika slika u kojoj je svoje likovne sposobnosti pokazao i sam ravnatelj škole. Nakon škole smo se uputili u prvu etnografsku zbirku u Molvama obitelji Cenkovčan – Zbirka Levakovi. Dočekali su nas nasmiješeni Marija i Ivan Cenkovčan koji su nam pokazali više stotina tradicijskih predmeta. Maričina ljubav prema starinama, običajima i svemu što ima veze s njezinim rodnim Molvama je nemjeriva. Podsjeća me na novigradsku sakupljačicu starina i ljubiteljicu kulturne baštine svoga mjesta, baku Bukovčan koju smo posjetili prije par godina. Ova vesela, energična žena osim što skuplja starine, članica je KUD-a Molve od 1965. godine kada je nastupila na 1. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, danas je članica ženskog pjevačkog sastava, izrađuje ruže od krep papira, šiva poculice i svira cimbule – tek nekoliko mjeseci.  Učitelj joj je ponajbolji cimbulaš u okolici Andrija Maronić koji nam je odsvirao nekoliko podravskih i međimurskih pjesama. Svi smo zapjevali i u veselom raspoloženju se uputili prema crkvi koju smo kratko razgledali. Zadnje stajalište nam je bio dom gđe Katice Lončar, majstorice na tkalačkom stanu ili naredu. Moja sumještanka je ljubiteljica starina, dugogodišnja članica KUD-a Molve – folklorašica i trenutno pjevačica u ženskom pjevačkom sastavu, članica Društva za povjesnicu i starine općine Molve kao i Marica. Katica nam je ispričala koliko je potrebno vremena i truda za izradu neke tkanine. Slušali smo i o tome kako su nekada žene sve što im je bilo potrebno od tkanine same proizvele: od sadnje, žetve, namakanja, sušenja, nabiranja i tek onda tkanja. Učenici su bili oduševljeni viđenim te ih je nekoliko probalo tkati. Po dječjim licima sam zaključila kako su zadovoljni viđenim. Iako kratak, bio je to i poučan izlet.

 

                                                                                                     Voditeljica:

                                                                                                  Sanja Kovačić

 

  

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Roditelji osmih razreda prisustvovali predavanju o HPV-u
Marko Jagar / datum: 11. 12. 2018. 09:49

Služba za školsku medicinu Koprivnica, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa ginekolozima Opće bolnice „Tomislav Bardek“ organizira u svim osnovnim školama predavanje za roditelje osmih razreda o HPV (humani papiloma virus – uzrokuje karcinome anogenitalnog područja, glave i vrata, spolne bradavice te karcinom, najčešće grlića maternice). U našoj školi se predavanje održalo u ponedjeljak 10. prosinca, prisutnim roditeljima 8. a i 8. b razreda je sve o HPV-u izlagao dr. Ivica Stanišić, voditelj odjela ginekologije. Roditelje je upoznao što HPV uzrokuje, koja je prevencija te preporučio cijepljenje učenica i učenika. Cjepivo je besplatno za učenike osmih razreda i provodi ga školska liječnica.


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam i božićna priredba
Marko Jagar / datum: 9. 12. 2018. 23:13

Ususret nadolazećim blagdanima održan je božićni sajam na kojem su posjetitelji mogli kupiti razne kolače, ukrase, radove i ručne tvorevine koje su izradili učitelji, učenici i roditelji. Ove je godine božićni sajam privukao je veliki interes posjetitelja što dokazuje njihova brojnost te brojnost rasprodanih artikala.

Na božićnoj priredbi učenici su pokazali svu raskoš svojih talenata. Pod vodstvom svojih učitelja, naši su nas učenici razveselili i učinili ponosnima. Bilo je tu svega: pjevanja, glume, plesa, recitacije… Posebno veselje kod učenika je izmamio sveti Nikola koji im je podijelio poklone. Raspoloženje nije pokvario čak ni Krampus.

Želimo svim učenicima i njihovim roditeljima sretan i blagoslovljen Božić te da im u radosti prođe cijela 2019. godina.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Marko Jagar / datum: 8. 12. 2018. 11:50

Dana 7.12.2018., učenici 1. razreda obilježili su Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Kao prigodni poklon, djeca su dobila med hrvatskog proizvođača Danijela Ostojića te veselu slikovnicu Pčelica Jelica. Djeca su se jako razveselila te zahvalila na ugodnom poklonu.

Sara Marija Šapina, 7.a[OPŠIRNIJE]Radionica izrade božićnih ukrasa
Marko Jagar / datum: 8. 12. 2018. 11:44

Roditelji 5. a razreda na radionici izrade božićnih ukrasa s razrednicom Danijelom Bakovljanec.


[OPŠIRNIJE]Održana "Večer matematike"
Marko Jagar / datum: 8. 12. 2018. 11:38

6.12.2018. je u našoj školi po drugi put održana „Večer matematike“ u kojoj su sudjelovali učenici od 1.-8. razreda podijeljeni u 3 grupe. Ove godine je odaziv učenika bio više od očekivanog, a pridružili su im se i roditelji. Svi su u 18:00 sati ozarenih lica prionuli na rješavanje zadataka iz matematike na nešto drugačiji način.


[OPŠIRNIJE]TJEDAN PROGRAMIRANJA
Marko Jagar / datum: 5. 12. 2018. 16:58

U ponedjeljak, 3. prosinca, učenici 6. razreda sudjelovali su u europskom tjednu programiranja. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa kojom se želi promaknuti programiranje na zabavan i kreativan način. Učenici su uspješno stvarali vlastite igre, pokazali su veliki interes i motivaciju za programiranjem, a nakon završenih programa, dobili su i diplome.


[OPŠIRNIJE]Sadnja generacijskog stabla
Marko Jagar / datum: 1. 12. 2018. 17:36

Učenici prvog razreda sudjelovali su u sadnji generacijskog stabla.


[OPŠIRNIJE]Radionica 1 Otvoreni kišobran: Upoznajmo se bolje
Katarina Đurinović / datum: 29. 11. 2018. 11:51

U šestom je razredu odrađena prva radionica preventivnog programa Otvoreni kišobran. Cilj programa edukacija je i informiranje učenika o štetnostima ovisnosti o alkoholu i cigaretama. Naslov je prve radionice ''Upoznajmo se bolje'' - učenici su u skupinama odgovarali na svakodnevna pitanja te nakon toga u skupini uspoređivali odgovore tražeći slične, odnosno različite odgovore. Nakon radionice zajednički smo na tabletima e-Škole ispunili Inicijalnu anketu koja je sastavni dio programa.


[OPŠIRNIJE]SURADNJA S KUD-om "Ivan vitez Trnski" Novigrad Podravski
LIDIJA PEROŠ / datum: 29. 11. 2018. 07:44

RADIONICA IZRADE CVIJEĆA OD PAPIRA

U srijedu 28. studenoga su polaznice svih folklornih skupina ponovo organizirale radionicu izrade cvijeća od krep papira kojoj su prisustvovale gospođe iz likovne sekcije „Likresa“ KUD-a „Ivan Vitez Trnski“ iz Novigrada Podravskog sa svojom voditeljicom učiteljicom Sanjom Kovačić. Gošće su zajedno sa učenicama i učiteljicama izradile mnogo raznolikog cvijeća koje krasi 16 predivnih buketa i vijenac od ruža koji će biti ukras na jaslicama za Nikolinjsko-božićnu priredbu. Buketići će biti izloženi na božićnom sajmu u petak 7. prosinca te ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje božićnih ukrasa na božićni sajam u 17,00 sati i priredbu s početkom u 18,00 sati. Svojim prilogom ćete pomoći učeničkoj zadruzi „Tilia“ u kojoj vrijedno rade marljive ruke učenika i učitelja naše škole. 
                                                                                             
                                                                               Voditeljica folklornih sekcija:
                                                                                                        Sanja Kovačić

                                                                                                                                 


[OPŠIRNIJE]Na projekciji igranog filma Orašar i četiri kraljevstva
Dijana Bagarić Mišura / datum: 21. 11. 2018. 12:38

Učenici od 5. do 8. razreda u srijedu 21. studenoga 2018. bili su na projekciji igranog filma Orašar i četiri kraljevstva u kinu Velebit u Koprivnici.

Riječ je o filmu koji proširuje priču iz originalne njemačke bajke The Nutcracker and the Mouse King autora E.T.A. Hoffmana, uz dodatnu inspiraciju klasičnog baleta Petra Iljiča Čajkovskog, a sve u režiji Lassea Hallströma i Joea Johnstona.

 

 


[OPŠIRNIJE]I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI
LIDIJA PEROŠ / datum: 20. 11. 2018. 08:33

U ponedjeljak, 19. studenoga  u našoj školi je prigodnim programom i paljenjem lampiona obilježen  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. 
Tom prilikom poslušali smo pismo Siniše Glavaševića  „Priča o gradu“ i pjesmu Ivana Tolja „Palim svijeću“. Nakon toga smo se pomolili te minutom šutnje i paljenjem lampiona odali počast svima koji su stradali u ratu.

 

          

         

                                 


[OPŠIRNIJE]Promicanje vrijednosti Domovinskog rata
LIDIJA PEROŠ / datum: 20. 11. 2018. 08:19

19. studenog, već šestu godinu za redom održano je predavanje za učenike osmih razreda. Branitelji, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnica Koprivničko-križevačke županije, prenijeli su našim učenicima znanje o Domovinskom ratu te njihovoj ulozi u stvaranju suverene i međunarodno priznate Republike Hrvatske. Ove godine, dolazak branitelja povezali smo i s obilježavanjem Dana sježanja na žrtve Vukovara. 
Predavači su bili istaknuti koprivnički branitelji, Ivica Jurenec i Zvonko Virag, koji su na zanimljiv i učenicima prihvatljiv način, pričali su o svojim ratnim iskustvima i o formiranju hrvatske vojske i vojne policije. Poseban su naglasak stavili na našu županiju u Domovinskom ratu te na brigade koje su djelovale na našem području (1. i 2. Bojna 117. brigade).
Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje i na kraju imali mogućnost postavljanja pitanja.

 

   

   


[OPŠIRNIJE]EKO-ŠKOLA
LIDIJA PEROŠ / datum: 16. 11. 2018. 07:43

I ove godine naša Eko škola nastavlja sa planiranim aktivnostima. Prvi korak u novoj školskoj godini je održavanje sjednice Eko odbora. U  utorak 30. listopada održali smo prvu sjednicu Eko odbora. Na sjednici smo konstituirali Eko odbor za šk.g. 2018./2019. Svrha odbora je osigurati usvajanje ostalih šest elemenata, raspodijeliti odgovornost učenicima i u njima razviti svijest o vrijednosti njihovih zamisli,  brinuti o dugoročnoj provedbi programa, povezati se s upravom škole i lokalnom zajednicom. Posebno nam je drago što nam uz učenike, roditelje i učitelje podršku u ovom programu iskazuju i naši ''kumovi'' Eko škole Davor Miklošić i Ivan Šapina  koji su se odazvali pozivu.
Na sjednici Eko odbora usvojeno je Izvješće o radu za šk.g. 2017./2018. Plan i program rada za 2018./2019. koje je izradila ekokoorinatorica Valentina Šifkorn.
Uz pregršt novih ideja i inicijativa naša Eko škola i učenici postaju aktivni sudionici lokalne zajednice i društva.

 


[OPŠIRNIJE]Književni susret i lutkarska predstava
Dijana Bagarić Mišura / datum: 15. 11. 2018. 14:06

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige naša škola ugostila je poznatu spisateljicu za djecu gospođu Jadranku Čunčić Bandov. Osim po mnogobrojnim igrokazima za djecu, autorica je poznata i po tome što vlastite igrokaze izvodi lutkama koje također samostalno izrađuje. Djeca su bila oduševljena književnim susretom i lutkarskom predstavom u kojoj su i sami mogli sudjelovati. 

O tome kako nam je bilo možete pogledati i na fotografijama koje su nastale tijekom izvedbe.


[OPŠIRNIJE]POPIS ODABRANIH PONUDA PO POZIVU BROJ 2./2018.
Zorica Šestak / datum: 15. 11. 2018. 11:46

 

Povjerenstvo za provedbu  javnog poziva broj 2./2018. za organizaciju  višednevne ekskurzije  učenika 7a. i 7b. razreda  odabralo je ponude turističkih agencija:

- KONCEPT  PUTOVANJA d.o.o. za  turizam,  prijevoz i usluge iz Koprivnice,Ivana Generalića 3

- NIBA TOURS d.o.o. iz Koprivnice, Taraščice 19 

- SILVIJA turist iz Koprivnice, Domžalska 3

 

Upućujemo poziv odabranim agencijama da dođu predstaviti svoje ponude na roditeljski sastanak koji će se održati u utorak, 20.11.2018. u 16,30 sati.

 


[OPŠIRNIJE]Bibliobus u posjetu PŠ Plavšinac
VIŠNJICA ŠESTAK / datum: 12. 11. 2018. 19:13

Mjesec knjige u PŠ Plavšinac obilježen je i posjetom Bibliobusa Gradske knjižnice "Fran Galović" iz Koprivnice. Ovo je 7. godina suradnje vrijednih knjižničara i učenika naše školice na njegovanju i razvijanju čitalačke kulture.
Ovaj, kao i protekli susreti, proveli smo u slušanju kratkih priča s poukom. Posebnost je bila u tome što smo upoznali knjižničarku Petru, koja sad radi u Bibliobusu umjesto knjižničarke Ane (koja se zakopala u knjižnicu kao svaki pravi knjiški moljac yes). Za naše knjižničare Sinišu i Anu pripremili smo i specijalitet kojim smo pokušali prizvati vrijeme primjereno studenom - pečenu turkinju! Iznenađenje je uspjelo, a mami Mirjani koja je donirala turkinju svi šaljemo veliko hvala.
Naš Bibliobus mora dalje, a mi se veselimo proljeću i njihovu ponovnom dolasku k nama.


[OPŠIRNIJE]Zdrav za 5
Katarina Đurinović / datum: 6. 11. 2018. 14:55

Za učenike osmih razreda organizirano je predavanje u sklopu projekta Zdrav za 5. Predavanje je uvod u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. 11. - 15. 12.). Zahvaljujemo se gošći iz PU Koprivničko-križevačke, gđi. Maji Gregurović na gostovanju i zanimljivom predavanju.

Projekt Zdrav za 5 napravljen je u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva okoliša i prirode te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj mu je prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola.

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI - obavijest o odabranim agencijama
Zorica Šestak / datum: 6. 11. 2018. 14:02

POPIS ODABRANIH PONUDA PO POZIVU BROJ   1./2018.

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva broj 1./2018. za organizaciju  škole u prirodi učenika 3.-ih i 4.-ih razreda  odabralo je ponude turističkih agencija:

- KONCEPT  PUTOVANJA d.o.o. za  turizam,  prijevoz i usluge iz Koprivnice,Ivana Generalića 3

- NIBA TOURS d.o.o. iz Koprivnice, Taraščice 19 

-TID d.o.o. Alpe-Adriatours iz Koprivnice, Severovec 1

Upućujemo poziv odabranim agencijama da dođu predstaviti svoje ponude na roditeljski sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 12.11.2018. u 16,30 sati.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA IZRADE CVIJEĆA
LIDIJA PEROŠ / datum: 6. 11. 2018. 09:09

U petak 26. listopada su Etnomuzikološka skupina, Veliki folklor i Mali folklor organizirali radionicu izrade cvijeća od krep papira kojoj su prisustvovale gospođe iz likovne sekcije „Likresa“  KUD-a „Ivan vitez Trnski“ Novigrad Podravski: Vesna Križić, Marija Trepotec i Mirjana Petras, te djevojčice iz navedene skupine sa svojom voditeljicom učiteljicom Sanjom Kovačić. Učenice su oduševljeno prionule na posao i tako pokazale veliki interes za izradu ukrasa od papira. Ovakvu radionicu ćemo organizirat još jednom tijekom mjeseca studenoga kako bismo izradili cvijeće za božićni sajam i za potrebe Učeničke zadruge „Tilia“.                       

 

                                                         


[OPŠIRNIJE]RAZREDNA NASTAVA
LIDIJA PEROŠ / datum: 24. 10. 2018. 11:42

Dan jabuka učenici nižih razreda obilježili su različitim aktivnostima.
Od  sočnih jabuka pekla se pita, pravio kompot i čips. Riječ „jabuka“ našla se u pričama,
pjesmicama i izrekama. Najukusnije   ali i najzdravije bile   su svježe jabuke ubrane 
u našim voćnjacima.
   Svi smo se složili da ćemo primjenjivati  poslovicu:
       "JEDNA JABUKA NA DAN;DOKTOR IZ KUĆE VAN!"
                                                                                                                                                                                                                             Blaženka Radmilović

     

                                                      

 

 


[OPŠIRNIJE]VESELA DRUŽBA
LIDIJA PEROŠ / datum: 24. 10. 2018. 11:24

   Povodom Dana jabuka i Svjetskog dana hrane, 19. listopada, učenici petih i šestoga razreda proveli su nastavni dan na terenskoj nastavi u "goricama".
  
    Vesela družba krenula je pješke poslije 8,00 sati put brijega Svetec, u vinograd obitelji Ranilović. Tamo nas je dočekala velika, osunčana livada i vedri i velikodušni domaćini koji su nas počastili užinom.
     Učenici su se pokušali izraziti pjesničkim slikama potaknuti jesenskim krajolikom i ponešto naučili o kretanju životinja. Domaćin Slavek pokazao nam je i objasnio kako u slobodno vrijeme gradi staru klijet od blata. Baš onakvu kakve su bile za njegova djetinjstva. Potom su uslijedile sportske igre - od nogometa do međusobnog tačkanja, od badmintona do mačevanja. Veselju je došao kraj jer smo morali pješke krenuti kući.

     Prije polaska domaćini su nas još jednom iznenadili - pečenim kestenima. Na svemu smo im zahvalili velikim pljeskom. Krenuli smo kući pjevajući  i svi bismo htjeli češće provoditi ovakve dane.

                                                                                                             Petar Picer


[OPŠIRNIJE]DAN JABUKA
LIDIJA PEROŠ / datum: 23. 10. 2018. 08:35
U petak, 19.10.2018., obilježili smo Dan jabuka (koji se inače obilježava 20.10.2018.). Učenici sedmih i osmih razreda uz policijsku su pratnju pješačili do obrta „Jara“ u vlasništvu obitelji Miklošić. Učenici su prisustvovali kratkom predavanju o jabukama i njihovom značaju za ljude. Nakon toga, učenici su se počastili sokom od jabuke i klipićima koje su im omogućili domaćini, a potom je uslijedilo branje jabuka u kojem su svi sudjelovali. Osim u branju jabuka, učenici i učitelji su sudjelovali u raznim natjecateljskim igrama te u testu znanja o jabukama. 
Na posljetku, domaćini su počastili učenike štruklima od jabuka. Učenici i učitelji su se pješačeći vratili u školu uz policijsku pratnju i uz nadzor članova Školske prometne jedinice.
                                                                       Petar Krešimir Jurenec

[OPŠIRNIJE]EKO-ŠKOLA
LIDIJA PEROŠ / datum: 23. 10. 2018. 08:24
U nedjelju, 14. listopada, na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu naša je škola prvi puta sudjelovala na 27. svehrvatskoj smotri  ''Dani  kruha – dani  zahvalnosti  za plodove  zemlje'' pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, a u organizaciji udruge Lijepa naša. Plodove zemlje i običaje svog zavičaja predstavile su 46 odgojno-obrazovne ustanove iz Republike Hrvatske sa statusom međunarodne Ekoškole, te 9 osnovnih i srednjih škola s hrvatskim odjeljenjima iz Bosne i Hercegovine.
Našu školu predstavljali su osmaši Mia Imešek, Petra Vedriš i Mijat Saraf u tradicionalnim nošnjama našeg kraja, uz pratnju učiteljica Danijele Bakovljanec i Valentine Šifkorn. Novigradski štand, umijeće pravljenja kruha i slastica, te prekrasne nošnje dobili su mnogo pohvala. Nakon prigodnih pozdrava uzvanika krenula je svečana procesija s Trga prema crkvi sv. Jurja. Svečano euharistijsko slavlje, kojem se moglo prisustvovati,  predvodio je varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak koji je blagoslovio kruh i donesene plodove. 
                                                                                          Valentina Šifkorn

[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN PJEŠAČENJA - Delovi 2018.
VIŠNJICA ŠESTAK / datum: 15. 10. 2018. 15:44

15. 10. 2018. učenici razredne nastave naše škole obilježili su Međunarodni dan pješačenja šetnjom do Područne škole Delovi. Cilj ove aktivnosti bio je osvijestiti kako je pješačenje korisna i zdrava tjelesna aktivnost. Po dolasku u Delove učenici su cijelo vrijeme boravka iskoristili za igru. Igrao se nogomet, graničar, lovača, skrivača, pomagalo cijediti kuhane kestene, nadziralo pečenje kestena i naravno, stalno se nešto grickalo. Bilo je tu još i ukusno punjeno pecivo te soka u neograničenim količinama.