preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

ŠKOLSKA HIMNA
Ustani, kasno je , novi je dan,
Škola zove te, krade ti san.
Vrata te čekaju otvorena,
Ustani, trgni se iz svojeg sna.
 
Škola te zove i ptica poj,
I ne znaš koliko si sretan u njoj.
Za život budući sprema te,
Da budeš čovjek i ostvariš sne.
 
Refren:
Škola „Blaž Mađer“ baš je kul,
U njoj se radi skroz ful,
I sve super svakoga dana,
Dobra je čak i školska hrana.
 
Vika i buka odzvanjaju posvud,
U njoj se cijene znanje i trud.
Škola dom tvoj je drugi, ti to kužiš?
Tamo se igraš, učiš i družiš.
 
Profe nas muče s učenjem kod kuće,
To čini nas sve ljuće i navodi nas na tuče.
Predmeti su teški , al to nas ne muči,
Nama to ne smeta jer mi smo centar svijeta.
 
Refren:
Škola „Blaž Mađer“ baš je kul,
U njoj se radi skroz ful,
I sve super svakoga dana,
Dobra je čak i školska hrana.
 
Autori teksta: Emina Obranović i Marija Petra Fojtik
Glazba : Sanja Kovačić
Poveznice

  

  

Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara se portal www.upisi.hr

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Oproštaj osmaša i svečana podjela svjedodžbi
Autor: Božica Ruk, 10. 7. 2020.

Prema novim pravilima i okolnostima  svečana  podjela svjedodžbi  održala se u sportskoj  dvorani. U prigodnom obraćanju   ravnateljica Lidija Peroš  zaželjela   je učenicima  puno upjeha i sreće u daljnjem školovanju. Razrednice Ana Posnjak , Marina Šapina ,Blaženka Radmilović  i Petra Rožmarić oprostile su se  rječima zahvale učenicima i roditeljima na suradnji i zajedništvu tijekom osnovne škole.

Čast da bude najučenica generacije i najzadrugarka pripala je Sari Mariji Šapina.

Oproštajno pismo učiteljima pročitajte pod opširnije.


Oproštajno pismo

Tradicija, neki bi rekli. Svake se godine jedna generacija okupi ovdje na ovome mjestu da bi se oprostili od učitelja i prijatelja. Pa kako je to postala tradicija, evo i nas na ovome mjestu. GENERACIJA 2011./2012.

Znali smo da će i do toga morati doći, ne možemo zauvijek ostati u osnovnoj školi, vrijeme je da krenemo dalje, u nove škole, nove izazove, nove životne kušnje, prepreke.…

U ovom našem najljepšem razdoblju života stekli smo nove prijatelje, nove navike, znanje...

Nekad smo na svojem putu svojim imali bezbroj prepreka, ali trudili smo se dati sve od sebe i pokazati da smo sposobni ostvariti sve svoje ciljeve.

Najljepše smo uspomene proživjeli uz vas, učitelje.

Najprije zahvalu upućujemo ravnateljici naše škole koja nas je spremno i

zainteresirano dočekivala i pratila kroz ovih 8 godina , koja vodi školu u smjeru

prepoznatljivosti, kvalitete i suvremenosti.

U rujnu 2011.g prvi smo puta zakoračili u svoje školske avanture. S veseljem i ljubavlju na svojem licu naša nas je razrednica Blaženka uvela u uzbudljive zgode školskoga života. Naime, ona nije bila samo naša razrednica, već i uzor te oslonac prve četiri godine. Hvala vam za najljepše provedene trenutke, draga razrednice Blaženka!

Odmalena su nas bake učile da nas je Bog stvorio i da nas tamo negdje gore čuvaju anđeli. Kroz ovo razdoblje našeg odrastanja u nama su se upalile iskrice zajedništva, tolerancije i ljubavi. Za sve je to zaslužna naša vjeroučiteljica Marijana. Ona je uz nas bila sve ovo vrijeme i svakog se sata trudila upoznati nas s našom vjerom i našim životom. Oduvijek nas je usmjeravala na pravi put i čitavo je ovo vrijeme bila naš vodič kroz najljepše, ali i najteže trenutke. Stoga, hvala Vam, učiteljice Marijana!

Susreli smo se, neki i po prvi puta, sa stranim jezikom. Naravno, engleskim! Naš je favorit u svemu bila naša učiteljica Teacher. Uveseljavala nas je raznim igrama i pričama. Uvijek smo mogli računati na nju i uvijek će ostati naša teacherica. Hvala Vam učiteljice Valentina, odnosno učiteljice Teacher! Volimo vas!

  U četvrtom smo razredu upoznali jednu od najzabavnijih i najveselijih učiteljica. To je bila naša učiteljica Sanja! Moramo priznati, ovakve se učiteljice ne viđaju svaki dan i sretni smo što smo je imali baš mi. Upoznala nas je s našom tradicijom. Od petoga smo razreda aktivni folkloraši. Uz pjesme, plesove i dobru zabavu na našim satima, postali smo najsretniji učenici. Draga učiteljice Sanja, nadamo se da ćemo još jednom zaplesati drmeš s Vama! Doista vam hvala na najljepše provedenim satima glazbene kulture.

Posebnu zahvalu želimo dati našim razrednicama petog i šestog razreda - Mirjani Mihalec, Petri Jambrović, Tini Zgorelac i Ani Posnjak koje su nam bile uzor na svakom našem koraku.

Možda smo najmanje vremena proveli s razrednicom Anom, ali uvijek je bila tu za nas i uvijek smo kroz zabavu s njom učili kako biti dobra osoba i naravno usavršavali smo svoj engleski jezik. Hvala vam od srca, razrednice Ana!

U sedmom smo razredu dobili novog razrednika - Petra Krešimira. Ubrzo smo postali najbolji prijatelji s njim. Zabavljali smo se i družili. Uvijek će u našim srcima biti posebno mjesto za njega. Mi smo bili prva generacija njegova razredništva. Učitelju, nadamo se da smo bili dobar razred i da ćemo uvijek biti zapamćeni kao Vaši pilići i sunčeka. Volimo vas i ostat ćete i dalje naš najbolji prijatelj!

Gdje su i kako su živjeli prvi ljudi, naučili smo na prvim satima povijesti. No, vrijeme je tako brzo proletjelo da smo se već upoznali sa svim povijesnim ratovima , osobama i događajima. Svemu tome naučila nas je naša učiteljica Danijela. Na satima smo doslovno pucali od smijeha slušajući odgovaranja i kojekakve naše izjave. Uz Vas smo išli na natjecanja i uživali predstavljajući našu Zadrugu „Tiliu“. Zahvaljujemo vam na strpljenju i trudu uloženom u nas.

 Istražili smo sve kutke naše planete s učiteljicom Jasminkom. Nekad smo bili neozbiljni i tražili Šodericu i Čingi- Lingi kraj Bjelovara na karti Hrvatske. Upoznali smo se sa svim manama i vrlinama našeg Svijeta. Hvala vam na neizmjernom strpljenju i što ste nas uvijek razumjeli. Uvijek ćete nam ostati u najljepšem sjećanju!

Izrađivali smo vjetrenjače i strujne krugove na satima učiteljice Božice. Doista Vam moramo reći da ste nam jedna od najposebnijih osoba i učiteljica. Uvijek ste poticali naše talente i tražili potencijale u svakom od nas. Smijali smo se i razgovarali o svemu. Također ste nam predavali na informatici. Prirasli ste nam srcu i nema boljeg od vaših bombona. Volimo vas !

Sav smo adrenalin istrošili na tjelesnom. Trčali smo i zabavljali se s našim učiteljem Nikolom. Priznajemo da nam je najdraža igra bila „ledi baba“. Hvala vam i obećajemo da ćemo uvijek naći vremena za tjelesnu aktivnost.

Svatko je pronašao svog umjetnika u sebi kroz sate likovne kulture. Učiteljica Kristina nas je čitavo vrijeme obožavala i sretni smo što smo najveselije sate proveli na likovnoj kulturi s  njom. Stoga Vam hvala, draga učiteljice Kristina!

Predmet koji većina djece ne voli, nama je postao jedan od najzanimljivijih. Ime tog predmeta je matematika. Zahvaljujući učitelju Miroslavu upoznali smo matematičke formule, znakove, likove i linearne funkcije. Nekad smo bili nemarni i lijeni, ali trudili smo se postići dobre rezultate. Nekad nije bilo lijepo od nas kad smo se jedan drugome rugali, no nismo se nikad ljutili  jer  ste nas naučili da je pomaganje važnije od ismijavanja. Hvala Vam za nezaboravne trenutke , dragi i nezaboravni učitelju Miroslave!

Biologija nam je bila jedan od najdražih predmeta zahvaljujući učiteljici Andreji. Na satima smo učili i upoznavali se sa svom živom i neživom prirodom. Često smo se smijali i zabavljali. Neke od najboljih izjava su bile: sluhe osobe, križni tok, mozak je kost... Hvala vam na svemu, učiteljice Andreja!

Istražili smo sastav našeg tijela i svih organizama na kemiji. Upoznali smo se sa kemijskom znanošću uz učiteljicu Katarinu. Sati kemije su bili jedni od najzanimljivijih trenutaka. Radili smo pokuse i uživali gledajući kako tvari međusobno reagiraju. Čak smo imali i evakuacije sa sata jer je magenzij odlučio eksplodirati ( šalu na stranu). Doista ste nas poučili svemu. Zaslužili ste titulu jedne od najzabavnijih učiteljica i mentorica kroz naše školovanje. Hvala Vam i uvijek ćemo vas pamtiti!

Čvrsto, ali istovremeno i nježno, učiteljice Marina i Dijana prenosile su svoje znanje i na nenametljiv način usadile nam vrijednosti i ljepote hrvatskog jezika i kulture.

Učitelj Petar Picer nam nije bio samo učitelj, nego i prijatelj.

Nevidljive niti kojima ste nas povezivali s domovinom naših predaka neprocjenjive su i zauvijek utkane u naše živote. Bili ste odgovorni i jednostavni, ali i pristupačni. Sve što je lijepo kratko traje, rastanci su tužni i teško padaju, ali na kraju ostaju lijepe uspomene i dugo sjećanje. Stoga od srca Vam zahvaljujemo na svemu!

Drugi strani jezik nam je bio njemački. Sati njemačkog jezika bili su ispunjeni smijehom i veseljem. Podučavala nas je učiteljica Irena koja je bila uvijek tu za nas. Prenijela nam je svoje znanje i sposobnosti te nas upoznala s ljepotom njemačkog jezika.

I na kraju se želimo zahvaliti jednom od najposebnijih učitelja- učitelju Ivanu. Hvala vam što ste bili divan učitelj ! Ove dvije  školske godine bile su toliko zabavne i uživali smo na svakom satu. Nikada Vas nećemo zaboraviti. Doživljavamo Vas kao svog prijatelja. Teško nam se rastati od Vas. Uvijek ćete imati posebno mjesto u našem srcu i sjećanju.

Također veliko hvala i našim tetama čistačicama, kuharici, tajnici, pedagoginji, računovotkinji i domaru.

Svatko od nas je važan i pokazat će ono najbolje što može dati i tako sebi osigurati budućnost. Još se krećemo prema cilju. Put je težak. Prepun straha, dvojbe i oklijevanja. No čar je upravo u tome što nikada sa sigurnošću ne znamo što nas očekuje.

Ali, jedno je sigurno. Naš pogled mora uvijek biti usmjeren prema naprijed, naše mišljenje na strani logike i razuma te moramo živjeti s idealima tolerancije i humanosti. U životu nas moraju pratiti čvrsti stavovi, a obilježiti visoko postavljeni ciljevi.

Nažalost, svaki rastanak ujedno je i gubitak. Rastajemo se sa suzama u očima jer svjesni smo da nikada više neće biti ovako. Pamtit ćemo sve one vesele, tužne pa čak i one naizgled beznačajne događaje i detalje. Svi u ovoj školi pomogli su nam odrasti u prave i zrele ljude.

Još jednom u ime cijelog 8. a hvala i nadamo se da ćemo vam ostati u dobrom sjećanju i da nas nećete zaboraviti!   

 

 

                                        Lorena Crnjak i Sara Marija Šapina

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju