2022-03-31 12:47:15

ZELENA UČIONICA – META VANDALIZMA

U današnje izazovno vrijeme, kada nam pandemija još uvijek stvara poteškoće, kada vlada sveopći strah zbog rata u Ukrajini i djeca su svakodnevno izložena negativnim vijestima iz zemlje i svijeta, lijepo je imati mjesto koje će pružiti sigurnost, mir i opuštanje na svježem zraku. Upravo je tako zamišljena naša Zelena učionica – kao mjesto na kojem djeca mogu zaboraviti na brige, maske, kreativno se izražavati, imati nastavu na proljetnom povjetarcu, pisati zadaće i čekati autobus. Za ostvarenje toga Škola je uz podršku Općine izdvojila značajna sredstva za izgradnju vanjske učionice, a vrijedni su majstori s područja Općine prionuli poslu i napravili ugodno mjesto za boravak.

Zelena učionica otvorena je za sve mještane i svu djecu u vrijeme kad nema nastave kako bi se mogli družiti, odmoriti i okrijepiti. Međutim, postala je mjesto uništavanja, razbijenih boca, razbacanih opušaka cigareta….. Jednom riječju – žalost! Spremačice redovito čiste prostor Zelene učionice, ali zbog neodgovornih je pojedinaca to uzaludan posao. Preostaje, nažalost, postaviti kamere – još jedan nepotreban trošak koji je jedini način da se sankcioniraju oni kojima zajednička imovina ne predstavlja ništa osim mjesta na kojem iskaljuju svoje frustracije i pokazuju loš odgoj.

Pozivam zato još jednom sve koji koriste Zelenu učionicu da je koriste za ono čemu je namijenjena i da se prema njoj odnose kao prema svojoj vlastitoj imovini. Pokažimo svojim primjerom kako se vodi briga o okolišu i ljepoti našega sela!

Ravnateljica OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski: Lidija Peroš, prof

  

  


Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski