preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski

Login
Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Školska knjižnica

ŠKOLSKA HIMNA
Ustani, kasno je , novi je dan,
Škola zove te, krade ti san.
Vrata te čekaju otvorena,
Ustani, trgni se iz svojeg sna.
 
Škola te zove i ptica poj,
I ne znaš koliko si sretan u njoj.
Za život budući sprema te,
Da budeš čovjek i ostvariš sne.
 
Refren:
Škola „Blaž Mađer“ baš je kul,
U njoj se radi skroz ful,
I sve super svakoga dana,
Dobra je čak i školska hrana.
 
Vika i buka odzvanjaju posvud,
U njoj se cijene znanje i trud.
Škola dom tvoj je drugi, ti to kužiš?
Tamo se igraš, učiš i družiš.
 
Profe nas muče s učenjem kod kuće,
To čini nas sve ljuće i navodi nas na tuče.
Predmeti su teški , al to nas ne muči,
Nama to ne smeta jer mi smo centar svijeta.
 
Refren:
Škola „Blaž Mađer“ baš je kul,
U njoj se radi skroz ful,
I sve super svakoga dana,
Dobra je čak i školska hrana.
 
Autori teksta: Emina Obranović i Marija Petra Fojtik
Glazba : Sanja Kovačić
Poveznice :
 

  

  

 

Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara se portal www.upisi.hr

 

VRIJEME TRAJANJA NASTAVE

 

 

Natječaj i projekt
Ekolški lov na blago 2022, autor: Božica Ruk
PROJEKT

Klikom na sliku pogledajte plakat.

SLIKA JE POVEZNICA

COVID-19 - Obavijesti

Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

e-Dnevnik

Slika iznad je poveznica za e-Dnevnik.

Dragi roditelji  i učenici upute za e-Dnevnik su na poveznici ispod.

Roditelji i učenici imaju nove mogućnosti u e_Dnevniku.

https://www.carnet.hr/usluga/e-dnevnik-za-ucenike-i-roditelje/

Upis u 1. razred

Poveznica

Pilot projekt e-Škole

Klikom na sliku otvaramo 

poveznicu.

 

 

Korisne poveznice :)

Prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2010.

Ukupno: 131587
Ovaj mjesec: 948
Ovaj tjedan: 173
Danas: 7
vijesti
MALA VIROVSKA PRKAČIJADA
Božica Ruk / datum: 25. 5. 2022. 10:33

U okviru Virovske prkačijade sudjelovali smo na Maloj virovskoj prkačijadi koja se održala 20. svibnja 2022. u OŠ „Franje Viktora Šignjara“ u Virju. To je natjecanje učenika osnovnih škola (četvrtaša) središnje Hrvatske u spravljanju i prezentaciji sitnih kolača – prkača. Našu školu predstavljali su učenici 4. razreda, Bruno Barunđek i Bartol Trnski, pod vodstvom učiteljice Biserke Međimorec. Naši učenici zauzeli su 2. mjesto u prezentaciji gotovih kolača koje su s mamama i bakama pripremili kod kuće. Donešene prkače predstavili su na novigradskoj kajkavštini kroz zanimljiv igrokaz, a posebne smo pohvale dobili jer smo bili jedina ekipa sastavljena samo od dječaka.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje Sigurno u prometu
Božica Ruk / datum: 24. 5. 2022. 10:02

Učenik petog razreda  Matej Hirjanić sudjelovao je na Državnom natjecanju "Sigurno u prometu" koje se održalo u Rovinju od  17. do 19. svibnja .

Tijekom natjecanja, 21 ekipa učenica i učenika petih i šestih razreda natjecala se u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te u vještinama upravljanja biciklom. Više o natjecanju pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Projekt “Pjevaj, sviraj, pleši”
Božica Ruk / datum: 23. 5. 2022. 14:42

Navedeni se projekt  već nekoliko godina realizira na nivou cijele Republike Hrvatske u kojem sudjeluju učitelji glazbene kulture sa svojim učenicima. Ove je  godine  tema tradicijska glazba te smo se mi kao škola predstavili zato što njegujemo tradicijsku glazbu. Našu su školu predstavljali učenici, polaznici Etnomuzikološke skupine,  koji su prezentirali svoja tradicijska glazbala koja su sami izradili i restaurirali te na istima odsvirali i otpjevali tradicijsku pjesmu “Tri djevojke proso žele”. Također u projektu su sudjelovali učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Folkorne skupine koji su izveli podravsku koreografiju uz pratnju tamburaške skupine čiji je voditelj Denis Hodalić. Pohvaljujem sve učenike i voditelja za trud koji su uložili u vježbanje jer su rezultati lijepo vidljivi. Zahvaljujem ovim putem svoj djeci, učiteljici Klari Mihoković koja uvijek uskače našim tamburašima te još jednom hvala kolegi Denisu Hodaliću. Veliko hvala  učiteljici Ivi Hrženjak za za snimanje i izradu videozapisa kojim predstavljamo  našu školu u ovom projektu.


[OPŠIRNIJE]Primanje u Podmladak Crvenog križa
Božica Ruk / datum: 23. 5. 2022. 14:35

Hrvatski Crveni križ svake godine od 8. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica tom prigodom svake godine organizira prijem učenika prvih razreda u podmladak Crvenog križa.

 I u našoj školi organiziran je prijem u četvrtak 19. svibnja 2022. godine te je 17 prvašića naše škole svečano  primljeno u Hrvatski Crveni križ.

Učenici i učiteljice razredne nastave pripremili su prigodan program i tako obilježili taj događaj.

Članove podmlatka pozdravila je i Barbara Petras iz Crvenog križa i zaželjela im dobrodošlicu u  Crveni križ, najveću humanitarnu obitelj na svijetu.

Nakon programa učenicima su svečano uručene potvrde o prijemu u pomladak i prigodne poklone Crvenog križa.

Više fotografija pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Židovstvo - izrada židovskih svijećnjaka
Božica Ruk / datum: 13. 5. 2022. 09:10

Učenici 7.a razreda na satu vjeronauka s vjeroučiteljicom Marijanom Ćorić učili su o židovstvu. Za domaću zadaću izradili su židovske svijećnjake. Učenici su birali žele li napraviti svijećnjak sa 7 svijeća koji se zove MENORA ili svijećnjak s 9 svijeća koji se zove HANUKIJA. U sklopu zadatka, zahvaljujući Kristijanovoj mami i Janinoj mami, koje su ujedno i zaposlenice škole, učenici su imali priliku i kušati židovsku hranu- palačinke od krumpira „ Latkes“, kao najpoznatiju tradicionalnu židovsku hranu.

Tija Šenvald, 7.a


[OPŠIRNIJE]Pismo majci
Božica Ruk / datum: 6. 5. 2022. 09:28


[OPŠIRNIJE]Uspjeh našeg učenika na županijskom natjecanju "Sigurno u prometu 2022"
Božica Ruk / datum: 4. 5. 2022. 13:32

29. travnja, u mjestu Gornja Rijeka u OŠ „Sidonije Rubido Erdödy“ održano je natjecanje učenika pod nazivom „Sigurno u prometu 2022“ na kojem je sudjelovalo 20 učenika iz pet osnovnih škola.
Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela koji se odnosio na pisanje testa i poznavanje prometnih propisa, te praktičnog dijela koji se odnosio na vožnju spretnosti biciklom.

Učenik petog razreda Matej Hirjanić je osvojio prvo mjesto u skupini dječaka i sudjelovat će na Državnom natjecanju koje će se održati u Rovinju od 17. do 20. svibnja.

Ekipa škole u sastavu : Petra Klarić, Oksana Horvat, Ivan Imešek i Matej Hirjanić osvojili su četvrto mjesto.

Sudjelovanjem na ovom natjecanju i učenici su pokazali spretnost u vožnji biciklom i poznavanje prometnih pravila i propisa. Svojim radom u prometnoj grupi učenici petog razreda pripremaju se za sigurno i samostalno  sudjelovanje u prometu.

Mateju i njegovoj mentorici Božici Ruk čestitamo i želimo im puno uspjeha na daljnjem natjecanju.


[OPŠIRNIJE]Književni kviz
Božica Ruk / datum: 27. 4. 2022. 12:34

KNJIŠKOTEKA – književni kviz povodom obilježavanja Noći knjige

U utorak, 26. travnja 2022. s početkom u 18 sati okupili smo se u prostoru školske knjižnice kako bismo obilježili ovogodišnju Noć knjige.

Manifestacija Noć knjige obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23.travnja) te povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja). Manifestacija je pokrenuta kako bi se potaknula kultura čitanja te usmjerila pažnja na čaroliju stvaranja i radost čitanja knjiga.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja za učenike predmetne nastave pripremljen je kviz Knjiškoteka.

Kviz je sastavljen od raznolikih pitanja zabavnog karaktera koja će učenike potaknuti da se prisjete detalja iz lektira, otkriju zanimljive informacije o poznatim piscima i književnim likovima te još poneku zanimljivost iz svijeta knjiga i knjižnica! Uz dobro raspoloženje i natjecateljski duh, u kvizu su uspješno sudjelovala četiri tima učenica koje su pokazale zavidno znanje i snalažljivost u pronalaženju odgovora.

Iza nas je večer ugodnog društva, provjere znanja i dobre zabave uz razgovor o temama iz svijeta knjiga.

Suzana Jarnjak Ivanović, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Donacija
Božica Ruk / datum: 26. 4. 2022. 14:16

Vrijedna donacija knjiga Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici

Povodom Dana hrvatske knjige Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski 26. travnja 2022. godine primila je vrijednu donaciju knjiga Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici. Viši kustos Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici uručio je vrijednu donaciju književnih djela u izdanju Matice hrvatske, ukupno 16 knjiga koje će obogatiti nastavnički fond školske knjižnice. Prijemu i uručenju donacija prisustvovale su ravnateljica Lidija Peroš i knjižničarka Suzana Jarnjak Ivanović. Posjet je ujedno bio i prilika za dogovor o budućoj suradnji Matice hrvatske i naše škole. Zahvaljujemo se na donaciji i radujemo se budućoj suradnji!

Suzana Jarnjak Ivanović, knjižničarka

 


[OPŠIRNIJE]Proljeće , Uskrs
Božica Ruk / datum: 13. 4. 2022. 07:04


[OPŠIRNIJE]ZELENA UČIONICA – META VANDALIZMA
Božica Ruk / datum: 31. 3. 2022. 12:47

U današnje izazovno vrijeme, kada nam pandemija još uvijek stvara poteškoće, kada vlada sveopći strah zbog rata u Ukrajini i djeca su svakodnevno izložena negativnim vijestima iz zemlje i svijeta, lijepo je imati mjesto koje će pružiti sigurnost, mir i opuštanje na svježem zraku. Upravo je tako zamišljena naša Zelena učionica – kao mjesto na kojem djeca mogu zaboraviti na brige, maske, kreativno se izražavati, imati nastavu na proljetnom povjetarcu, pisati zadaće i čekati autobus. Za ostvarenje toga Škola je uz podršku Općine izdvojila značajna sredstva za izgradnju vanjske učionice, a vrijedni su majstori s područja Općine prionuli poslu i napravili ugodno mjesto za boravak.

Zelena učionica otvorena je za sve mještane i svu djecu u vrijeme kad nema nastave kako bi se mogli družiti, odmoriti i okrijepiti. Međutim, postala je mjesto uništavanja, razbijenih boca, razbacanih opušaka cigareta….. Jednom riječju – žalost! Spremačice redovito čiste prostor Zelene učionice, ali zbog neodgovornih je pojedinaca to uzaludan posao. Preostaje, nažalost, postaviti kamere – još jedan nepotreban trošak koji je jedini način da se sankcioniraju oni kojima zajednička imovina ne predstavlja ništa osim mjesta na kojem iskaljuju svoje frustracije i pokazuju loš odgoj.

Pozivam zato još jednom sve koji koriste Zelenu učionicu da je koriste za ono čemu je namijenjena i da se prema njoj odnose kao prema svojoj vlastitoj imovini. Pokažimo svojim primjerom kako se vodi briga o okolišu i ljepoti našega sela!

Ravnateljica OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski: Lidija Peroš, prof

  

  


[OPŠIRNIJE]Radovi u vrtu
Božica Ruk / datum: 25. 3. 2022. 19:28

 


[OPŠIRNIJE]Dan mozga
Božica Ruk / datum: 25. 3. 2022. 19:17

 


[OPŠIRNIJE]Dan darovitih
Božica Ruk / datum: 22. 3. 2022. 09:47
Dan darovitih, autor: Božica Ruk

[OPŠIRNIJE]Dan osoba s Down sindromom
Božica Ruk / datum: 22. 3. 2022. 06:12

Danas, 21.3., u našoj smo školi obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom. To je oblik sindroma koji se javlja kao posljedica anomalije kromosoma 21., a zbog toga je i odabran 21. ožujka da označi jedinstvenost triplikacije istog. U znak podrške svi su naši učenici, učitelji i djelatnici škole obukli različite čarape. Pojedince koji su zaboravili, pozivamo da se pridruže ovom predivnom danu sljedeće godine!

Dora Čolig, 8.b, sudionica Karitativne skupine


[OPŠIRNIJE]Ekološki lov na blago
Božica Ruk / datum: 21. 3. 2022. 15:47

Ekolški lov na blago 2022, autor: Božica Ruk

Dragi učenici i ove godine sudjelujte u natječaju i projektu: Ekološki lov na blago 2022. Najbolji radovi biti će nagrađeni.Sudjelovati mogu učenici od petog do osmog razreda.Učenicima 6a,7a,7b,8a i 8b je to projektni zadatak za predmet Informatiku. Pokažite svoju maštovitost i kreativnost.


[OPŠIRNIJE]Županijska smotra LiDraNo 2022. u Novigradu Podravskom
Božica Ruk / datum: 21. 3. 2022. 07:48

U prostoru novoobnovljene dvorane ZKF-a u Novigradu Podravskom, 16. ožujka 2022. godine održana je županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2022. Županijski susret organiziralo je Županijsko provedbeno i organizacijsko povjerenstvo s predsjednicom i ravnateljicom škole domaćina. Ove je godine čast domaćinstva pripala Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, a smotru je otvorila ravnateljica škole domaćina Lidija Peroš, koja je uz toplu dobrodošlicu istaknula radost zbog okupljanja u novouređenoj dvorani koja je dobila novo ruho zahvaljujući nastojanjima načelnika da mještanima pruži što više kulturnih događanja.

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Dan mozga
Božica Ruk / datum: 16. 3. 2022. 13:58

Prijave uz pomoć koda :

Poveznica za prijavu:https://forms.office.com/r/UJKF5jMv3q


[OPŠIRNIJE]Harry Potter radionica s učenicima 7.a razreda
Božica Ruk / datum: 11. 3. 2022. 20:35

U Godini čitanja, svi razredi OŠ „Prof. Blaž Mađer“ odabrali su razrednog pisca kojeg će „posvojiti“ u tekućoj školskoj godini. Svaka učionica imenovana je po odabranom autoru, a učenici sudjeluju u aktivnostima vezanim uz „posvojenog pisca“.

Učenici 7.a razreda kao razrednu autoricu odabrali su poznatu britansku spisateljicu J.K.Rowling koja je svjetsku slavu stekla knjiškim serijalom o čarobnjaku Harryju Potteru. Tim povodom održan je prigodan sat i radionica s učenicima. Prije održane radionice provedena je anketa o poznavanju lika i fenomena Harryja Pottera.

Na početku sata otkrili smo detalje iz života spisateljice, privatnog i spisateljskog, pa su tako učenici saznali da autorica piše i pod pseudonimom Robert Galbraith te su imali priliku saznati koje su životne borbe prethodile velikom uspjehu autorice.

Drugi dio sata zamišljen je kao rad u timu gdje učenici nakon riješenih zadataka pristupaju izvedbi pokusa. Učenici su podijeljeni u timove, točnije u domove na koje je podijeljena škola u Hogwartsu (škola čarobnjaštva i vještičarenja koju polazi Harry Potter).

Kao što je to slučaj u knjigama (i filmovima!), učenici su razvrstani u domove uz pomoć razredbenog klobuka. Učenici su uz klobuk na glavi, zamahom štapića (nalik Harryjevom) izgovarali „Misli mi istraži i put u moj dom pokaži!“ i tako otkrili kojem domu pripadaju.

Nakon razvrstavanja slijedili su zadaci i grupni rad na tekstu. Učenici su u HP knjigama pronalazili odgovore na postavljena pitanja, a svaki je odgovor bio povezan s jednim od pokusa koje su kasnije izvodili.

Prije pokusa, učenici su morali otkriti lozinku koja im je bila ispisana nevidljivom tintom. Ta lozinka odredila im je redoslijed izvođenja pokusa. Uz malo čarolije (kurkume!) i nekoliko poteza kistom, nevidljiva lozinka na bijelom papiru postala je vidljiva.

Nakon toga je uslijedio najzabavniji dio sata kada su učenici redom izvodili pokuse vulkan u čaši, električni partviš, svijeća u čaši te leteća vrećica. Učenici su iskazali osobit interes, snalaženje u tekstu, ali i spretnost u izvedbi čarolija 😊

Ako i vi želite otkriti kojem domu pripadate, pozivam vas da to otkrijete uz pomoć kviza koji je dostupan skeniranjem QR koda.

Fotografije su pod opširnije.

Suzana Jarnjak Ivanović, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u rukometu
Božica Ruk / datum: 11. 3. 2022. 07:14

Županijsko natjecanje u rukometu održalo se 8.3(uto) u OŠ "Prof Blaž Mađer" u Novigradu Podravskom. U natjecanju su sudjelovali  dječaci i djevojčice iz Križevaca koji pohađaju Osnovnu školu Ljudevita Modeca, zatim dječaci iz OŠ "Braća Radić" Koprivnica, djevojčice iz OŠ Đurđevac te djevojčice iz OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica. Prvo mjesto u skupini dječaka osvojila je škola "Braća Radić",a drugo mjesto dječaci iz Ljudevita Modeca. Prvo mjesto kod djevojčica osvojila je OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica, drugo mjesto OŠ Ljudevita Modeca te treće mjesto OŠ Đurđevac. Natjecanje je fotografirala Petra Šimunić, učenica 8.a. razreda te su na zapisničkom stolu bile  Ana Adžaga i Lorena Milanović, učenice 7.b.razreda. Sve pohavale ekipama te  organizatorima ovog natjecanja!

Ana Adžaga, 7b. razred

Fotografije su pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Maškare
Božica Ruk / datum: 1. 3. 2022. 19:55

[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Božica Ruk / datum: 23. 2. 2022. 11:33

[OPŠIRNIJE]Dan zaljubljenih - Valentinovo
Božica Ruk / datum: 14. 2. 2022. 12:58


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Božica Ruk / datum: 10. 2. 2022. 08:27

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu. Upravo radi toga, u dugu slogana, trebamo se ujediniti kako bi Internet učinili boljim mjestom za sve nas. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Učenici nižih razreda obilježili  Dan sigurnijeg interneta uz razne aktivnosti koje se protežu kroz 2 tjedna. Jedan od izazova je  natjecanje po skupinama gdje  učenici dolaze do traženog pojma pomoću zagonetki koje će se nalaziti po školi. Oni su  pomoću zagonetke otkrili  gdje se nalazi omotnica i došli  do pojma DAN SIGURNIJEG INTERNETA. Nakon toga kreće natjecanje u rješavanju osmosmjerke, križaljke, odgovaranje na pitanja pomoću interneta, igranje digitalnih igrica i kvizova. Učenici područnih škola također sudjeluju, ali zbog malog broja učenika nema natjecanja. Oni izrađuju plakat na navedenu temu i rade ostale aktivnosti koje su navedene.

Učenici 8b i 7a sudjelovali su u izradi stripa na jednu od ponuđene tri teme. Svake godine sudjelujemo u online kvizu koji organizira Centar za sigurniji Internet. Na svakom satu informatike dotičemo  sigurnost na internetu , ali u ovim tjednima posebno stavljamo naglasak na to. Osim toga, sudjelovat ćemo na konferenciji i kasnije ćemo pisati osvrt na naše aktivnosti (najbolje 3 aktivnosti dobivaju nagradu). Tema za učenike viših razreda je Ovisnost o ekranima. Temu obrađujemo kroz radionicu i raspravu. Učenici  izrađuju  online plakata i infografike u alatu Canva. Osmi razred izrađuje križaljku u online alatu  Crosswordlabs.Učiteljice informatike sudjeluju u kvizu za učitelje

Iva Hrženjak, Božica Ruk

Radovi učenika su na poveznici opširnije.


[OPŠIRNIJE]Dan CRVENIH HALJINA
Božica Ruk / datum: 4. 2. 2022. 13:50

Javnozdravstvena kampanja „Dan CRVENIH HALJINA“ pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen.

Prva kampanja „Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno, „Go  Red for Women“ pokrenuta je u Americi, a danas je to međunarodna kampanja  posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Američko kardiološko društvo pokrenulo je kampanju 2004. godine u SAD-u, a Svjetska kardiološka federacija kampanju je proširila na razini svijeta. Danas više od 50 zemalja provodi nacionalne kampanje „Go  Red for Women“ #nosicrveno, podižući svijest i osiguravajući sredstva za borbu protiv srčanih bolesti i moždanog udara, kroz organizacije stručnih skupova, edukacijskih promotivnih kampanja, modnih revija, zdravstvenih pregleda, sportskih događaja.

Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu  na posebnu pozornost za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

U Hrvatskoj je Hrvatsko neurološko društvo 2019. godine pokrenulo kampanju „Dan CRVENIH HALJINA“ posvećenu borbi protiv moždanog udara u žena, a obilježava se prvog petka u veljači.

Zaštitni znak je silueta žene u crvenoj haljini.  Na društvenim mrežama akciju obilježava hashtag #nosicrveno koji poziva sve da 04. veljače odjenu nešto crveno i na taj način pruže podršku.

Učenici i zaposlenici naše škole su dali podršku ovoj inicijativi obukavši “nešto crveno” te na taj način obilježili Dan.

 

Učiteljica: Sanja Kovačić


[OPŠIRNIJE]Odobren projekt
Božica Ruk / datum: 7. 1. 2022. 17:45

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je početkom školske godine raspisalo Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022.

Svrha poziva je financijski poduprijeti provedbu projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022. radi zadovoljavanja različitih potreba učenika, a u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima te poticanje razvoja dodatnih specifičnih oblika potpore učenicima.

Svaka škola/učenički dom je mogla prijaviti jedan projekt na propisanome obrascu, a najviši zatraženi iznos za financiranje je mogao iznositi do 20.000,00 kn. Osnovna škola „Prof. Blaž Mađer „ Novigrad Podravski  prijavila je  projekt pod nazivom Sigurno biciklom do škole  te je dobila sredstva za nabavu elemenata  za izradu prometnog vježbališta u iznosu 11.000,00 kn.

Tijekom školske godine slijedi nabava elemenata za prometno vježbalište.

Voditeljica projekta je učiteljica tehničke kulture i informatike  Božica Ruk.

 

 

[OPŠIRNIJE]Božićne čestitke
Božica Ruk / datum: 22. 12. 2021. 13:04

Radovi učenika u programu Canva na temu : Božićna čestitka.


[OPŠIRNIJE]Literarno - novinarska skupina
Božica Ruk / datum: 22. 12. 2021. 11:43

       


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Sv. Nikola
Božica Ruk / datum: 7. 12. 2021. 12:32


[OPŠIRNIJE]Humanoidni robot
Božica Ruk / datum: 29. 11. 2021. 07:20
Na satu informatike, 4.razred učio je o humanoidnom robotu. Ta tema nas je posebno zanimala, pričali smo da su to roboti koji sliče čovjeku i rade poslove kao i čovjek. Zamišljali smo što bi naš humanoidni robot radio, pa smo ga i nacrtali. Slijedom okolnosti, imali smo i online nastavu, a zadatak nam je bio izrada humanoidnog robota pomoću stvari koje imamo kod kuće (kutije, čepovi, tkanina, slamke, limenke, alufolija i sl.). U prilogu pogledajte naše odlične radove. 
Učiteljica Iva Hrženjak 

[OPŠIRNIJE]Dan Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta
Božica Ruk / datum: 27. 11. 2021. 10:23
Na izvannastavnoj aktivnosti "Dječji forum", učenici PŠ Delovi, kontinuirano brinu o dječjim pravima. Ovaj tjedan bio je posebniji jer se 20.studenog obilježava Dan Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta. Objedini smo sve radove i složili pano na tu temu. Došli smo do zaključka da sva djeca (bez obzira na boju kože, kose i očiju, imovinsko stanje, položaj u društvu, tjelesnu i psihičku sposobnost i sl.) imaju ista prava, a to su.odrastanje u normalnim uvjetima, odlazak u vrtić i školu, čista odjeća i obuća, posjet liječniku, igra, obitelj i prijatelji, vlastito mišljenje i sl. 
Brinimo jedni o drugima i poštujmo se.
Učiteljica Iva Hrženjak 

[OPŠIRNIJE]Dabar 2021
Božica Ruk / datum: 27. 11. 2021. 10:12

U našoj školi održano je natjecanje Dabar o kojemu smo ranije pisali. Podsjetimo, to je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U našoj školi sudjelovali su učenici nižih i viših razreda  (2. ,3. i 4.razred, 2. razred PŠDelovi, 2. razred PŠ Plavšinac, 5. , 6., 7.b, 8.a i 8.b razred)

S ponosom možemo reći da je čak 5 učenika iz naše male škole uspjelo doći među 10 posto najboljih u Republici Hrvatskoj. To su Andreas Rein (2.razred), Petar Kolarić (2.razred PŠ Plavšinac), Nikola Ivurek (2.razred PŠ Delovi), Luka Baltić (4.razred) i Monika Saraf (6.razred)

Voditeljice natjecanja su bile učiteljice informatike Božica Ruk i Iva Hrženjak.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju