preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski

Login
Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara se portal www.upisi.hr

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2010.

Ukupno: 77317
Ovaj mjesec: 375
Ovaj tjedan: 134
Danas: 3
Pilot projekt e-Škole

Prognoza

Kad zvono zvoni

Dabar 2017

vijesti
EKO-ŠKOLA
LIDIJA PEROŠ / datum: 16. 11. 2018. 07:43

I ove godine naša Eko škola nastavlja sa planiranim aktivnostima. Prvi korak u novoj školskoj godini je održavanje sjednice Eko odbora. U  utorak 30. listopada održali smo prvu sjednicu Eko odbora. Na sjednici smo konstituirali Eko odbor za šk.g. 2018./2019. Svrha odbora je osigurati usvajanje ostalih šest elemenata, raspodijeliti odgovornost učenicima i u njima razviti svijest o vrijednosti njihovih zamisli,  brinuti o dugoročnoj provedbi programa, povezati se s upravom škole i lokalnom zajednicom. Posebno nam je drago što nam uz učenike, roditelje i učitelje podršku u ovom programu iskazuju i naši ''kumovi'' Eko škole Davor Miklošić i Ivan Šapina  koji su se odazvali pozivu.
Na sjednici Eko odbora usvojeno je Izvješće o radu za šk.g. 2017./2018. Plan i program rada za 2018./2019. koje je izradila ekokoorinatorica Valentina Šifkorn.
Uz pregršt novih ideja i inicijativa naša Eko škola i učenici postaju aktivni sudionici lokalne zajednice i društva.

 


[OPŠIRNIJE]POPIS ODABRANIH PONUDA PO POZIVU BROJ 2./2018.
Zorica Šestak / datum: 15. 11. 2018. 11:46

 

Povjerenstvo za provedbu  javnog poziva broj 2./2018. za organizaciju  višednevne ekskurzije  učenika 7a. i 7b. razreda  odabralo je ponude turističkih agencija:

- KONCEPT  PUTOVANJA d.o.o. za  turizam,  prijevoz i usluge iz Koprivnice,Ivana Generalića 3

- NIBA TOURS d.o.o. iz Koprivnice, Taraščice 19 

- SILVIJA turist iz Koprivnice, Domžalska 3

 

Upućujemo poziv odabranim agencijama da dođu predstaviti svoje ponude na roditeljski sastanak koji će se održati u utorak, 20.11.2018. u 16,30 sati.

 


[OPŠIRNIJE]Bibliobus u posjetu PŠ Plavšinac
VIŠNJICA ŠESTAK / datum: 12. 11. 2018. 19:13

Mjesec knjige u PŠ Plavšinac obilježen je i posjetom Bibliobusa Gradske knjižnice "Fran Galović" iz Koprivnice. Ovo je 7. godina suradnje vrijednih knjižničara i učenika naše školice na njegovanju i razvijanju čitalačke kulture.
Ovaj, kao i protekli susreti, proveli smo u slušanju kratkih priča s poukom. Posebnost je bila u tome što smo upoznali knjižničarku Petru, koja sad radi u Bibliobusu umjesto knjižničarke Ane (koja se zakopala u knjižnicu kao svaki pravi knjiški moljac yes). Za naše knjižničare Sinišu i Anu pripremili smo i specijalitet kojim smo pokušali prizvati vrijeme primjereno studenom - pečenu turkinju! Iznenađenje je uspjelo, a mami Mirjani koja je donirala turkinju svi šaljemo veliko hvala.
Naš Bibliobus mora dalje, a mi se veselimo proljeću i njihovu ponovnom dolasku k nama.


[OPŠIRNIJE]Zdrav za 5
Katarina Đurinović / datum: 6. 11. 2018. 14:55

Za učenike osmih razreda organizirano je predavanje u sklopu projekta Zdrav za 5. Predavanje je uvod u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. 11. - 15. 12.). Zahvaljujemo se gošći iz PU Koprivničko-križevačke, gđi. Maji Gregurović na gostovanji i zanimljivom preddavanju.

Projekt Zdrav za 5 napravljen je u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva okoliša i prirode te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj mu je prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola.

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI - obavijest o odabranim agencijama
Zorica Šestak / datum: 6. 11. 2018. 14:02

POPIS ODABRANIH PONUDA PO POZIVU BROJ   1./2018.

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva broj 1./2018. za organizaciju  škole u prirodi učenika 3.-ih i 4.-ih razreda  odabralo je ponude turističkih agencija:

- KONCEPT  PUTOVANJA d.o.o. za  turizam,  prijevoz i usluge iz Koprivnice,Ivana Generalića 3

- NIBA TOURS d.o.o. iz Koprivnice, Taraščice 19 

-TID d.o.o. Alpe-Adriatours iz Koprivnice, Severovec 1

Upućujemo poziv odabranim agencijama da dođu predstaviti svoje ponude na roditeljski sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 12.11.2018. u 16,30 sati.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA IZRADE CVIJEĆA
LIDIJA PEROŠ / datum: 6. 11. 2018. 09:09

U petak 26. listopada su Etnomuzikološka skupina, Veliki folklor i Mali folklor organizirali radionicu izrade cvijeća od krep papira kojoj su prisustvovale gospođe iz likovne sekcije „Likresa“  KUD-a „Ivan vitez Trnski“ Novigrad Podravski: Vesna Križić, Marija Trepotec i Mirjana Petras, te djevojčice iz navedene skupine sa svojom voditeljicom učiteljicom Sanjom Kovačić. Učenice su oduševljeno prionule na posao i tako pokazale veliki interes za izradu ukrasa od papira. Ovakvu radionicu ćemo organizirat još jednom tijekom mjeseca studenoga kako bismo izradili cvijeće za božićni sajam i za potrebe Učeničke zadruge „Tilia“.                       

 

                                                         


[OPŠIRNIJE]RAZREDNA NASTAVA
LIDIJA PEROŠ / datum: 24. 10. 2018. 11:42

Dan jabuka učenici nižih razreda obilježili su različitim aktivnostima.
Od  sočnih jabuka pekla se pita, pravio kompot i čips. Riječ „jabuka“ našla se u pričama,
pjesmicama i izrekama. Najukusnije   ali i najzdravije bile   su svježe jabuke ubrane 
u našim voćnjacima.
   Svi smo se složili da ćemo primjenjivati  poslovicu:
       "JEDNA JABUKA NA DAN;DOKTOR IZ KUĆE VAN!"
                                                                                                                                                                                                                             Blaženka Radmilović

     

                                                      

 

 


[OPŠIRNIJE]VESELA DRUŽBA
LIDIJA PEROŠ / datum: 24. 10. 2018. 11:24

   Povodom Dana jabuka i Svjetskog dana hrane, 19. listopada, učenici petih i šestoga razreda proveli su nastavni dan na terenskoj nastavi u "goricama".
  
    Vesela družba krenula je pješke poslije 8,00 sati put brijega Svetec, u vinograd obitelji Ranilović. Tamo nas je dočekala velika, osunčana livada i vedri i velikodušni domaćini koji su nas počastili užinom.
     Učenici su se pokušali izraziti pjesničkim slikama potaknuti jesenskim krajolikom i ponešto naučili o kretanju životinja. Domaćin Slavek pokazao nam je i objasnio kako u slobodno vrijeme gradi staru klijet od blata. Baš onakvu kakve su bile za njegova djetinjstva. Potom su uslijedile sportske igre - od nogometa do međusobnog tačkanja, od badmintona do mačevanja. Veselju je došao kraj jer smo morali pješke krenuti kući.

     Prije polaska domaćini su nas još jednom iznenadili - pečenim kestenima. Na svemu smo im zahvalili velikim pljeskom. Krenuli smo kući pjevajući  i svi bismo htjeli češće provoditi ovakve dane.

                                                                                                             Petar Picer


[OPŠIRNIJE]DAN JABUKA
LIDIJA PEROŠ / datum: 23. 10. 2018. 08:35
U petak, 19.10.2018., obilježili smo Dan jabuka (koji se inače obilježava 20.10.2018.). Učenici sedmih i osmih razreda uz policijsku su pratnju pješačili do obrta „Jara“ u vlasništvu obitelji Miklošić. Učenici su prisustvovali kratkom predavanju o jabukama i njihovom značaju za ljude. Nakon toga, učenici su se počastili sokom od jabuke i klipićima koje su im omogućili domaćini, a potom je uslijedilo branje jabuka u kojem su svi sudjelovali. Osim u branju jabuka, učenici i učitelji su sudjelovali u raznim natjecateljskim igrama te u testu znanja o jabukama. 
Na posljetku, domaćini su počastili učenike štruklima od jabuka. Učenici i učitelji su se pješačeći vratili u školu uz policijsku pratnju i uz nadzor članova Školske prometne jedinice.
                                                                       Petar Krešimir Jurenec

[OPŠIRNIJE]EKO-ŠKOLA
LIDIJA PEROŠ / datum: 23. 10. 2018. 08:24
U nedjelju, 14. listopada, na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu naša je škola prvi puta sudjelovala na 27. svehrvatskoj smotri  ''Dani  kruha – dani  zahvalnosti  za plodove  zemlje'' pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, a u organizaciji udruge Lijepa naša. Plodove zemlje i običaje svog zavičaja predstavile su 46 odgojno-obrazovne ustanove iz Republike Hrvatske sa statusom međunarodne Ekoškole, te 9 osnovnih i srednjih škola s hrvatskim odjeljenjima iz Bosne i Hercegovine.
Našu školu predstavljali su osmaši Mia Imešek, Petra Vedriš i Mijat Saraf u tradicionalnim nošnjama našeg kraja, uz pratnju učiteljica Danijele Bakovljanec i Valentine Šifkorn. Novigradski štand, umijeće pravljenja kruha i slastica, te prekrasne nošnje dobili su mnogo pohvala. Nakon prigodnih pozdrava uzvanika krenula je svečana procesija s Trga prema crkvi sv. Jurja. Svečano euharistijsko slavlje, kojem se moglo prisustvovati,  predvodio je varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak koji je blagoslovio kruh i donesene plodove. 
                                                                                          Valentina Šifkorn

[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN PJEŠAČENJA - Delovi 2018.
VIŠNJICA ŠESTAK / datum: 15. 10. 2018. 15:44

15. 10. 2018. učenici razredne nastave naše škole obilježili su Međunarodni dan pješačenja šetnjom do Područne škole Delovi. Cilj ove aktivnosti bio je osvijestiti kako je pješačenje korisna i zdrava tjelesna aktivnost. Po dolasku u Delove učenici su cijelo vrijeme boravka iskoristili za igru. Igrao se nogomet, graničar, lovača, skrivača, pomagalo cijediti kuhane kestene, nadziralo pečenje kestena i naravno, stalno se nešto grickalo. Bilo je tu još i ukusno punjeno pecivo te soka u neograničenim količinama.