preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska knjižnica

ŠKOLSKA HIMNA
Ustani, kasno je , novi je dan,
Škola zove te, krade ti san.
Vrata te čekaju otvorena,
Ustani, trgni se iz svojeg sna.
 
Škola te zove i ptica poj,
I ne znaš koliko si sretan u njoj.
Za život budući sprema te,
Da budeš čovjek i ostvariš sne.
 
Refren:
Škola „Blaž Mađer“ baš je kul,
U njoj se radi skroz ful,
I sve super svakoga dana,
Dobra je čak i školska hrana.
 
Vika i buka odzvanjaju posvud,
U njoj se cijene znanje i trud.
Škola dom tvoj je drugi, ti to kužiš?
Tamo se igraš, učiš i družiš.
 
Profe nas muče s učenjem kod kuće,
To čini nas sve ljuće i navodi nas na tuče.
Predmeti su teški , al to nas ne muči,
Nama to ne smeta jer mi smo centar svijeta.
 
Refren:
Škola „Blaž Mađer“ baš je kul,
U njoj se radi skroz ful,
I sve super svakoga dana,
Dobra je čak i školska hrana.
 
Autori teksta: Emina Obranović i Marija Petra Fojtik
Glazba : Sanja Kovačić
Poveznice :
 

  

  

 

Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara se portal za upis u srednje škole.

UDŽBENICI U ŠK. GOD. 2021./2022.

Poštovani roditelji, 

 

Sukladno Naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja, u šk. god. 2021./2022. koristiti će se novi udžbenici za 4. razred, 7. razred – geografija te 8. razred (osim udžbenika iz biologije, kemije i fizike). Svi ostali udžbenici će biti isti kao i prošle godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine financirati će udžbenike za sve učenike od 1. -8. razreda. Udžbenike će nabaviti Škola, sukladno Odluci u prilogu te će udžbenici dočekati učenike prvi dan nastave.

Dodatne radne materijale možete kupiti u knjižarama, a popis dodatnih radnih materijala dostupan je na web stranici škole.

U prilogu imate  popis udžbenika koji će se koristiti u šk. God. 2021./2022. za sve razrede te Odluku o provođenju postupka jednostavne nabave udžbenika.

OPĆINA NOVIGRAD PODRAVSKI FINANCIRA DODATNE RADNE MATERIJALE SVIM UČENICIMA KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE NA PODRUČJU OPĆINE NOVIGRAD PODRAVSKI

Poštovani roditelji,

temeljem Odluke Općinskog vijeća Općina Novigrad Podravski će financirati nabavu obaveznih radnih bilježnica (bilježnica koje su na popisu ispod ovog teksta, a odabrali s ih učitelji OŠ Novigrad) za obavezne i izborne predmete za sve učenike OŠ „Prof. Blaž Mađer“, bez obzira na imovinsko stanje njihovih roditelja.

Kako bi ostvarili pravo na financiranje nabave radnih bilježnica potrebno je da u OŠ „Prof. Blaž Mađer“ od 20.08.2020. u vremenu od 09,00 do 12,00 sati dostavite:

- originalni račun za radne bilježnice koji će OŠ kopirati i kopiju ovjeriti, te potvrditi da je učenik (navodi se ime i prezime i upisani razred) za kojeg su kupljene radne bilježnice polaznik OŠ „Prof. Blaž Mađer“

- podatak o IBANU tekućeg računa roditelja/staratelja na koji će se izvršiti povrat novca u iznosu troška za radne bilježnice

- presliku osobne iskaznice roditelja/staratelja na čiji tekući račun se uplaćuje povrat novca, a kojom se potvrđuje da roditelj/staratelj ima prebivalište na području Općine Novigrad Podravski. 

Osnovna škola će dostavljati  gore navedenu dokumentaciju u računovodstvo Općine.

Uplatu povrata na tekući račun roditelja računovodstvo Općine provesti će u roku 5 radnih dana od zaprimljene dokumentacije. 

Sve navedeno vrijedi i za učenike koji pohađaju osnovnu školu u Koprivničkim Bregima, a prebivalište njihovih roditelja je na području Općine Novigrad Podravski.

Zdravko Brljek - Brčo

 

 

Dodatna napomena: Neće se financirati likovne mape i tehničke kutije. Roditelji čija obitelj je primatelj minimalne novčane naknade također mogu koristiti ovu mjeru ali u tom slučaju moraju sami kupiti radne bilježnice, a novac će im biti vraćen.

 
 
 
OBAVIJEST RODITELJIMA OKO VRAĆANJA UDŽBENIKA KORIŠTENIH U 2019./2020. I NABAVKE UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Poštovani roditelji,

ovih dana (prema rasporedu - dogovoru s razrednikom Vašeg djeteta)  vraćati ćete udžbenike koje ste na početku školske godine 2019./2020. zadužili, a i dalje su vlasništvo škole.

 

NAČIN VRAĆANJA UDŽBENIKA KOJI SU SE KORISTILI U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020.

Vraćaju se svi udžbenici bez obzira jesu li radni  (znači da su se u njih pisala rješenja zadataka) ili ne.

Za udžbenike koji su oštećeni roditelj mora prilikom vraćanja udžbenika platiti naknadu u iznosu 50% kataloške cijene udžbenika (radne bilježnice koje su roditelji sami kupili se ne vraćaju).

Prema Naputku MZO-a o uporabi, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna  citiram:“ udžbenik je u uporabnom stanju ako je cjelovit, konzistentan i čitljiv“.

 

NABAVKA OBVEZNIH UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Učenike će u Školi, prvog dana školske godine 2020./2021. dočekati  udžbenici koje će za njih naručiti Škola (neki će biti novi, neki rabljeni), te će za roditelje biti i dalje besplatni.

 

DODATNI RADNI MATERIJALI

Dodatne radne materijale (radne bilježnice, likovne mape, tehničke kutije i sl.) roditelji će morati kupiti sami (u bilo kojoj knjižari).

Popis radnih materijala koji će se koristiti u pojedinom razredu biti će objavljen oko 15.07.2020. na web stranici škole.

Učenicima:

„-članovima kućanstva koje je do 31.08.2020. utvrđeno kao korisnik zajamčene novčane naknade, sukladno propisima kojima se uređuje područje socijalne skrbi

-članovima kućanstva osobe koja je 31.08.2020 utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, sukladno propisu kojim se uređuju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji“ dodatni radni materijali biti će financirani iz Državnog proračuna.

Dakle ti roditelji neka ne kupuju dodatne materijale (pretpostavljamo da će to za njih nabaviti Škola). Za sada ne znamo da li će dobiveni iznos biti dovoljan u 100% iznosu za sve radne materijale.

Ovo pravo neće moći ostvariti učenici:

  • koji ostvaruju pravo na druge obrazovne materijale po drugoj osnovi
  • koji ostvaruju pravo na puni novčani iznos za nabavu drugih obrazovnih materijala
  • koji ponavljaju razred

                                   Ravnateljica škole:   Lidija Peroš, prof.

 

DODATNA OBAVIJEST RODITELJIMA O FINANCIRANJU DODATNIH RADNIH MATERIJALA UČENICIMA

Poštovani roditelji,

danas smo zaprimili novu obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja  s uputama kome će se financirati dodatni radni materijali (radne bilježnice, mape i sl.) i u kojem iznosu.

Predviđeni su iznosi:

I.-IV. razred  =111,06

V.-VI. razred =233,23

VII. i VIII. razred =344,29

Radne materijale će naručiti Škola, ukoliko će iznos biti veći od onog kojeg je MZO predvidjelo, roditelji će morati kupiti sami.

Obavijest/dopis možete pročitati u privitku, te molimo roditelje koji imaju pravo na besplatni dodatni radni materijal  (čija obitelj je primatelj zajamčene minimalne naknade) da se jave u Školu kako bismo za njih napisali potvrdu  da njihovo dijete nije ponavaljač.

Također za bilo koju dodatnu informaciju vezano uz udžbenike možete nazvati na telefon: 220 456 ili 832 140.

UDŽBENICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

POPIS DODATNIH RADNIH MATERIJALA KOJI ĆE SE KORISTITI U 2020./2021. ŠKOL. GODINI

Poštovani roditelji,

osim udžbenika koje će za Vas kupiti Škola (MZO) dodatne radne materijale (radne bilježnice, mape, tehničke kutije, atlase i sl.) morate kupiti sami (osim roditelji  učenika čija obitelj je primatelj zajamčene minimalne naknade - vidi obavijest niže).

U privitku je popis dodatnih radnih materijala po razredima. Iste možete kupiti u bilo kojoj knjižari u RH. Knjižara može naš popis vidjeti na web stranici Škole:http://www.os-bmadjera-novigrad-podravski.hr.

 

 

UDŽBENICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020.

Poštovani roditelji!

U školskoj godini 2019./2020. za 1. i 5.-i razred, te predmete biologije, kemije i fizike u 7.-om razredu koristiti će se potpuno novi udžbenici (za školsku godinu 2019/2020. prvi put odobreni).

U ostalim razredima će se koristiti udžbenici iz kataloga iz 2014. godine (isti kao i lani)

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirati će obvezne udžbenike za sve učenike od 1.-og do 8.-og razreda osim dodatnih radnih materijala (radnih bilježnica, tehničkih kutija, mapa, atlasa i sl.)

Obvezne udžbenike  će u suradnji s MZO kupiti škola i dočekati će učenike prvog dana nastave.

Dodatne radne materijale moraju kupiti sami roditelji.

U privitku ove obavijesti nalaze se popisi po razredima  dodatnih radnih materijala koje moraju kupiti roditelji. Za sedmi razred su dva popisa – dodatni materijali iz kataloga iz 2014. i novi iz kataloga iz 2019. (i jedno i drugo je potrebno kupiti).

NEKOLIKO NAPOMENA:

Likovne mape bilo kojeg izdavača iako nisu na popisu,  roditelji moraju kupiti (ako su se dogovorili s razrednikom može preko škole)

 

Učenici koji ne pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika kao drugog stranog jezika, ne kupuju radnu bilježnicu za taj predmet mada je ista na popisu.

 

Geografski i povijesni atlas kupuje se u petom razredu, te se isti koristi od 5.-og do 8-og razreda.

 

UDŽBENICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

Poštovani roditelji!

U školskoj godini 2018./2019. u Osnovnoj školi "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski koristiti će se isti udžbenici koji se koriste od školske godine 2014./2015. (koristili  su se i prošle školske godine). Upitni su jedino udžbenici za informatiku za 5.-i i 6.-i  razred budući da ovaj predmet od 2018./2019. školske godine postaje redovni predmet (ne više izborni). Prema saznanjima koja imamo u pripremi su novi udžbenici za taj predmet, za navedene razrede, ali još nemamo službenu potvrdu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Molimo Vas da pričekate s narudžbom ovih udžbenika, dok nas MZO službeno ne obavijesti da možemo ili moramo  naručiti nove udžbenike za informatiku.

Obavijest o tome ćemo staviti na web stranicu škole.

Ujedno obavještavamo roditelje da je Općinsko vijeće Općine Novigrad Podravski donijelo odluku da će financirati troškove kupnje novih udžbenika za informatiku za 5.-i i 6.-i razred (ukoliko će se kupovati novi). Također će financirati kupnju bilježnica za sve učenike.

Ravnateljica: Lidija Peroš, prof.

 

UDŽBENICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018.

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će se u školskoj godini 2017./2018. koristiti isti udžbenici koji su se koristili i u prethodne tri godine.

Popis udžbenika je u privitku.

UDŽBENICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2016./2017.

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će se su školskoj godini 2016./2017. u Osnovnoj školi "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski koristiti isti udžbenici koji su bili u uporabi školske godine 2014./2015. i školske godine 2015./2016. (isti udžbenici u uporabi su 4 godine prema Zakonu o udžbenicima).

Popis udžbenika po razredima možete vidjeti u priloženom dokumentu.

Udžbenici za šk. god. 2015./16.

Školske godine 2014/2015. odabrani su udžbenici koji će se u Osnovnoj školi "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski koristiti u iduće četiri školske godine. Dakle u školskoj godini 2015./2016. koristiti će se isti udžbenici kao i u školskoj godini 2014./2015. 

Pogledaj popis u privitku.

preskoči na navigaciju